Laji-info

Cheerleading

Cheerleading on vauhdikas ja monipuolinen joukkuelaji. Cheerleading painottuu stuntteihin eli nostoihin, pyramideihin sekä akrobatiaan. Lajin muita osa-alueita ovat hypyt, tanssi ja huuto. Kilpailuohjemat koostuvat edellä mainituista osa-alueista ja kestävät 2-2,5 minuuttia ikäryhmästä ja tasosta riippuen. Laji vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja kehonhallintaa, joita kehitetäänkin ahkerasti lajitaitojen ohessa ympäri kauden. Lisäksi lajissa tarvitaan kykyä toimia ryhmässä ja tehdä yhteistyötä. Cheerleadingissa joukkuehenki onkin huipussaan!

Cheerleadingin voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Harrastetasolta kilpaileviin joukkueisiin edettyä on mahdollista kilpailla useissa erilaisissa sarjoissa. Suomessa järjestetään kilpailuja mineille, junioreille ja senioreille, aina aloittelijasarjoista SM-tasolle saakka. SM-tason sarjat on jaoteltu lisäksi all girl- ja COED-sarjoihin sen mukaan, onko joukkueissa naisten lisäksi myös miehiä.

Cheertanssi

Cheertanssi on kilpacheerleadingin mukaansa tempaiseva sisarlaji, joka nimensä mukaisesti painottuu tanssiin. Cheertanssi koostuu pirueteista, jalanheitoista ja muista venyvyysliikkeistä, hypyistä sekä pienimuotoisista tanssinostoista. Harjoituksissa opetellaan myös lajille ominaista pom-käsitekniikkaa kehonhallinnan ja peruskunnon kehittämisen ohella.

Cheertanssi on energinen ja jokaiselle ikätasolle sopiva laji. Seuran cheertanssijoukkue harjoittee cheertanssin perusteita kahdesti viikossa. Ohjaajina toimivat seuran koulutetut ja lajiin perehtyneet cheertanssivalmentajat.

Lue lisää harrastusmahdollisuuksista Joukkueet-välilehden alta.