Cheerleading lajina

Cheerleading on vauhdikas, monipuolinen ja fyysisesti vaativa joukkuelaji. Lajin  harrastajamäärä on voimakkaassa kasvussa.

Cheerleading voidaan jakaa useaan osa-alueeseen, joita ovat akrobatia, stuntit eli nostot, tanssi, hypyt, pyramidit sekä huuto. Kilpailuohjemat koostuvat edellä mainituista osa-alueista ja kestävät 1.30 minuutista aina 2.30 minuuttiin asti ikäryhmästä ja tasosta riippuen. Laji vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja kehonhallintaa, joita kehitetäänkin ahkerasti lajitaitojen ohessa ympäri kauden. Lisäksi lajissa tarvitaan kykyä toimia ryhmässä ja tehdä yhteistyötä. Cheerleadingissa joukkuehenki onkin huipussaan!

Cheerleadingin voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Harrastetasolta kilpaileviin joukkueisiin edettyä on mahdollista kilpailla useissa erilaisissa sarjoissa. Suomessa järjestetään kilpailuja mineille, junioreille ja senioreille, aina aloittelijasarjoista SM-tasolle saakka. SM-tason sarjat on jaoteltu lisäksi all girl- ja COED-sarjoihin sen mukaan, onko joukkueissa naisten lisäksi myös miehiä.

tw_1dx_6796