HVS cheerleading harrastus- ja kilpatoiminta siirtyy osaksi LCS Panthersin toimintaa

LCS ja Heinolan Voimisteluseura ovat päättäneet Heinolan voimisteluseuran cheerleadingin toiminnan siirtymisestä kokonaisuudessaan LCS Partners ry:n alaisuuteen syyskaudesta 2020 alkaen.

Heinolan voimisteluseuran hallituksen puheenjohtaja Kati Vasarainen näkee muutoksen isona mahdollisuutena: ”jatkossa cheerleadingtoiminta on osa seuraa, joka on täysin keskittynyt cheerleadingiin ja omaa käytäntöjä, jotka mahdollistavat myös Heinolan joukkueiden osalta yleisesti toiminnan ja valmennuksen kehittymisen. Resursseja on aiempaa enemmän cheerleadingin saralla käytettävissä, valmentajat ovat systemaattisen koulutuksen piirissä ja heillä on aiempaa enemmän vertaistukea.

LCS Panthers ry:n toiminnanjohtaja Henrietta Aarnikoivu kertoo LCS:ssa olevan valmiudet toimintaan myös Heinolassa: ” Heinolassa on osaavia urheilijoita, harrastajia ja valmentajia sekä tukijoukkoja, joka luo erinomaisen pohjan panostaa edelleen tavoitteelliseen ja laadukkaaseen cheerleadingtoimintaan. Muutos tehdään yhteistyössä Heinolan voimisteluseura ry:n seuratoimijoiden kanssa. Alueen urheilijoilta, harrastajilta ja huoltajilta kerätään tietoa toiveista sekä tarpeista toimintaan liittyen. Näin onnistumme rakentamaan yhteistyössä laadukasta ja tarpeiden mukaista toimintaa”.

LCS:lla on Lahdessa Sopenkorvessa cheerhalli Lahdessa lajia harrastaville. Asikkalassa LCS toimii toistaiseksi kunnan tiloissa. Selvityksessä on Heinolan alueelta harjoitustilat. Tavoitteena on, että kaikki LCS:n cheerleadingjoukkueet pystyvät harjoittelemaan cheermatoilla ja hyödyntämään lajitaitojen kehittymistä tukevia välineitä. ”Tilan tulisi olla noin 200-300 neliötä ja korkeus minimissään 5 metriä,” toteaa Aarnikoivu.

Yhdistymisen laadukasta toteuttamista varten on perustettu LCS:n edustajista ja Heinolan voimisteluseuran edustajista muodostuva työryhmä. Tavoitteena on parhaiden käytäntöjen yhdistäminen ja tiivis tiedottaminen muutoksesta.

Lisätietoja:
Henrietta Aarnikoivu, LCS Panthers ry p. 045 78779735 ja Kati Vasarainen, Heinolan Voimisteluseura kati.vasarainen@edu.heinola.fi.